Over Nienke

Ik werk momenteel aan Thuisblijvers, een serie over Groningers die vanwege het coronavirus in thuisisolatie zitten. Volg de serie op mijn instagram of twitter. Herman Sandman schreef er een mooi artikel over. Dat lees je hier.

Met gevoel voor situatie en sfeer wissel ik luchtige projecten graag af met maatschappelijk betekenisvolle klussen. Zo fotografeer ik mensen in hun laatste levensfase – denk aan typisch huiselijke taferelen, familiemomenten, dagelijkse rituelen -, maar leg ik ook met liefde kleinschalige evenementen vast, zoals het Aardappelfeest en Glasnost op Noorderzon (radio/talkshow).

Ik hou ervan in mijn eentje op pad te gaan om fotoverhalen te maken, zoals je hier kunt zien in Porto of hier in Rome. Maar ik werk ook graag samen, bijvoorbeeld met  Lieke van den Krommenacker (Journalieke) voor het UMCG en voor Hooghoudt.

Ik heb onder andere gewerkt met Omapost, City Central, Groningen.nl, Hooghoudt, Kulturele Haadstêd, Groninger Forum, Platform Gras, MAKI, Theater Pannenkoek, Alpha College, AT EASE, GRID Grafisch Museum, Avalon Lingerie, Yorah Studio, BOEL, Verloskees, Rizoem, Vegro Mantelzorg, YFK, UMCG en ZIGGO.

Contact